Când poporul nu-i acasă, joacă parlamentarii pe masă

****** Când poporul nu-i acasă, joaca parlamentarii pe masa ******
Ii doare-n cot de popor pe parlamentarii ăștia. Se oftica atunci când pierd puterea pentru ca nu mai pot sa-si tragă spuza bugetului pe turta lor de avere personala. Nu au nici o treaba cu poporul, cu țara, cu binele și progresul nației. Cum zicea in fața si infinit de arogant M Oprișan, “mama mea sunt eu” adica eu fac ce vreau in feuda mea si nu va interesează de unde am atâtea și atâtea bogații, sau mai demult A. Năstase :”sa-mi numărați ouăle”
Toți parlamentarii, si oamenii din administrația Statului, a orașelor , a comunelor au prins gustul cardasieii politice de a se îmbuibă pe spinarea bugetului, exact ca si cum poporul este absent, ca in proverbul cu șoarecii care dau iama la cașcaval dacă in casa nu e nici o pisica, si de fericire mai si dansează cu cașcavalul in gat pe masa. Dupa alegeri, când s-a mobilizat incredibil, poporul strălucește prin lehamitea cu care privește toată aceasta punere in scena anunțată, cronica unei moțiuni anunțate. Seara luminițelor din P Victoriei nu se va mai repeta prea curând. Ca si cum poporul nu ar mai fi acasă. Si “ei” simt asta si profita ca niste hultani hulpavi . In 30 de ani de la căderea comunismului nu s-a construit aproape nimic semnificativ, ceva care sa arate ca țara merge spre o funcționalitate occidentala eficienta. Totul e la pământ si de abia se mai mișca, e ceva ca un gândac pe care a călcat un bocanc si care încă mai mișcă înainte de a-si da ultima suflare. Asta pentru ca toți, dar absolut toți parlamentari, miniștrii, primarii, au avut ca activitate majora propria îmbuibare. Si dacă exist 1 sau 2 inși in parlament care nu s-au mânjit cu dulcea miere a patriei, au avut salariul, diurna, restaurantul ieftin plus viitoarea îndemnizație de parlamentar după retragere. Domeniile unde nu s-a făcut nimic, luate pe rând ar fi : CFR, drumuri si poduri , educație, sănătate, administrație si comunicații. De exemplu cardurile de sănătate care o zi zboară o zi nu zboară, azi e ziua in care nu, sistemul absolut cretin si învechit de aplicare a amenzilor in trafic, cu hârțoagele alea de completat ca pe vremea lui Pazvante Chiorul, când în toată lumea exista scanere si computere si camera TV , care fac treaba ca in secolul 21. Informatizarea activității administrative si fiscale a unei localități e la pământ. Mai bine mergea in epoca de piatra cu abacul cu bile de granit. Din cauza proastei activități de conducere a tarii suntem ultima țară din UE la orice, vecina noastră din sud deja e un gândăcel care si-a mai revenit, a fost invitata sa adere la moneda euro, are autostrăzi noi de la est la vest si de la sud la nord.
Bastanii care ne conduc nu au nici o legătură cu idea de a face ca națiunea sa prospere si sa avanseze. Ne conduc ca pe niste oi. Ca alea din vaporul eșuat de la Mangalia. Unde s-a mai văzut ca oile sa se răscoale? De asta stau ei fără frica și fac rocade la guvernare, sa-si satisfacă orgoliul de om prost ajuns în funcție, “ ce ma, ala e mai smecher, ia sa-i dau eu o moțiune sa-I arat ca sunt mai sus.
Poporul? Eh, nu-i acasă, hai sa ne urcam pe masa să jucăm, bătaie de joc adică.
Mai puneți si voi puțin umărul la enumerarea nemerniciilor emanate de clasa politică, de la primarii din sat până la corifeii din parlament.

43 de gânduri despre „Când poporul nu-i acasă, joacă parlamentarii pe masă

 1. în primul rînd helău la toț evibazîi!
  în al doilea rînd, cini ești matali sî-i iei la rost pi alieșî niamului? vezî cî calși pi biec!!! ia-n ti rog sî-ț viezî di ograda proprii șî lasî-i pi șeea…cî noi di multî vriemi ni ocupăm di blogu’ lu’ matali da’ n-am văzut niși un spor: niși 15% pentru radiații di ecran, niși 20% pentru ore suplimentare…nica! nu măi zîc di ori di noapti…
  cî așa sî dă pi’n ministieri șî șparlament!!! inclusiv la șofieri ca mini!!! așa cî, ia-n ti rog: ori un gestpost ori macar un loc di trolat cinstit…
  în al treilea rînd…Doamne ferește!!! dacă mascarada asta nu-i blat peneleu/pesedeu, să vedeți voi zvîrcolire a balaurului, cu scuipați și suspendări de ficus pe motiv de nenumire a prim-ministrului agreat de forțele majoritare…
  hai, pa…

  1. rofl
   gata costicămusulmanu
   pregătesc acuș acuș toate sporurile binemeritate
   să vedem cine ne aprobă bugetul, că YY e puțin ocupată

    1. @dg: brînză bună în burduf de cîine, ca de obicei…
     răspuns corect dar incomplet:
     încă unu’ sub papuc, care recunoaște!
     așa-i corect…

     1. Bă, băeți, cred că voi nu ați completat formularul de înscriere la comentarii, altfel nu-mi ecsplic cum de veniți abia acum cu revendicări financiare. Mie adminul îmi cuantifică lunar contribuțiile și-mi alimentează corespunzător contul. Altfel, mai scriam eu în cascadă, în fiecare zi și noaptea?!? Plus că linkurile de pe YouTube se taxează separat. Ce să vă fac, dacă v-ați dezlipit de realitate?!?!?

     2. luminița, nu mai da din casă că acuș ne trezim cu anafu pe cap.

      PS sărumâna mama luminiței smile

      ( cu ”l” pt că L era luat ne-a povestit ea mai demult)

     3. Andu, stai trankil, că aia cu „mama citește blogul” era o goangă de-ale mele, nu ți-am facturat-o. rofl

     4. Apropo, acum niște ani mă apucase o aroganță de revoltă către copiii mei, făcusem eu o socoteală de cate ori îi tot sunasem, și de cate ori ei pe mine. Și îmi ieșise un logaritm de cosinus cu virgula urmată de minus infinit, dinspre ei, gen. Așa că vreo două-trei săptămâni nu i-am mai sunat. Și apoi nici nu le-am mai răspuns la apeluri. Și fiică-mea, știind cam pe ce bloguri mă dădeam eu huța, se loghează si intră la Tache, „vă salut, sunt Irina și o caut pe mama, văd că se hlizește constant pe aici, o rog să răspundă la telefon”. Am murit, am căzut cu ergonomicul, m-am râs cu muci si lacrimi, până ce mi s-au făcut ochii ca la chineji.

     5. Costică, păcat că nu erai pe vremea aia la Tache pe blog, să-mi fi spus cum ai perceput faza, e drept că garniturile de comentatori s-au tot schimbat de-a lungul timpului, dar de râs, ne-am spart, constant. Se săturase Tache de noi, ne mai făcea cate o postare separată, de refugiu, trolling chipurile.

     6. Dintre cei care ne hlizeam la Tache doar vecinu a mai rămas, poate să confirme, dacă nu l-a lăsat memoria. La faza cu Irina era și matrix. Și mai era și neamțu, dar înaintea erei noastre.

 2. Gentlemen dg si muslimu
  ziceam că YY e puțin ocupată cu munca de voluntariat ca asistenta medicala în țara ei unde se luptă cu corona virus.
  voi când ați făcut voluntariat pentru patrie ultima dată?

  1. YY e in China? Toată stima. Îi doresc să rămână sănătoasă și să ajute cât mai mulți bolnavi. E teribilă epidemia asta. Îi țin pumnii.

    1. Sa- i spui si de la neamul meu! Ca mereu o pomenim de cand cu papa bun ce ne- a adus! Imi pare rau ca noi nu prea stim sa ne purtam cu oameni sfiosi dar..nah, a suportat zambind, jos palaria!

     1. Hai măh Eva că nu se pune așa problema, totul a fost ok ok , de ce zici!
      o să-i spun și de la voi ”curaj” smile yes

  1. Nu mai stiu ce a zis lumea, nu auzi ca in secunda doi am cazut cu scaunu? In fine, fiica-mea a fost credibila, nimeni nu s-a indoit de asta.

    1. Mersi, Eva. Iri e o scumpă, și Alex, la fel, haios și mămos. Avem chiar și stand-uper in familia extinsă. Când e de râs, avem cu cine.kiss

     1. Pai n- aveai cum! Cum sa fii tu inconjurata de oameni altfel decat cat mistoci?! N- aveai cum!

  1. Dacă io zic că pe politicieni ( oricare ar fi ei ) îi doare în cor de popor.
   cei cu inima hapsână
   Totul să iasă pentru ei, la popor să-i iasă ochii

  2. peneleu are nevoie ca de aer de piesdi…
   și să le dea la gioale plusereilor; lasă că ăștia își dau și singuri…

 3. Chinezii chiar au făcut acel spital cu 1000 de paturi in 10 zile.
  Cred că ar construi autostrada Comarnic -Brașov într-o dimineață, cam așa până la prânz ar fi gata , iar după-amiaza probele si seara se va circula

  trăiască politica română plină de caltaboș pentru politicieni
  uraaaa!!!

 4. Nu stiu altii cum sunt dar io nu pot, da’ nu pot sa ma uit la balacareala politica de la TV! mi se face rau fizic , mi-e greazta si m simt partasa fara vina cand aud ce limbaj folosesc astia in parlament, in conferine de presa, in orice…

  Acum o mie de ani credeam ca Vadim Tudor nu poate fi batut. Limbajul violent, vulgar, a devenit banal in politica- e ceva ce nu mai mira pe nimeni. Asa ca io, marturisesc ca sunt ghilti, nu ma pot uita la ei neam deloc vavsem  (cum zice rusu’)

  Nah, mi-am reamintit cand am vazut scenele recente din parlament. O vreme o sa zappez iarasi doar intre eurosport, comedy central si travel ..

   

   

  1. Ei sunt niște : nemernici, limbrici, farisei, impostori, escroci, jnapani, mincinoși, aroganți, șarle, cotarle, paraziți, căpușe , păduchi

 5. Hello tuturor si din partea mea, scuzati lipsa de la apel, am fost ocupata cu adaptarea la noul loc de munca, unde din pacate este acelasi sistem informatic de kkt, care ma face sa injur de cel putin 13 ori fara sa ma repet (asta e timpul mediu de click-uit sa se valideze o reteta). Daca sunt pentru transplantati (renal), e jale..
  De jocurile politice nici nu stiu ce sa mai comentez, ma ia cu greata numai cand ma gandesc bad
  Ii urez toate cele bune lui YY, este admirabil efortul ei in aceasta tragedie!
  Cat despre Luminita, foarte tare faza cu Irina, eu nu cred ca am prins-o, am inceput sa urmaresc blogul Simonei pe la sfarsitul lui 2012..oricum sunteti niste faine! Va pup kiss
  Ah, si la multi ani si din partea mea pt domnul NT!

  1. aah, intrebare intrebacioasa: io nu prea am inteles cum vor astia sa dea acces poporului la spitalele dichisite private? De ce m-as mai duce la vreun spital de statcu doi la pat si nu m-as duce direct la rpivat cu doi la camera? De unde are statul bani sa plateasca catre spitalul privat serviciile ( care sunt muuult mai scumpe ca deh, obrazul subtire, camera frumoasa, asistente apretate etc); daca e cu co-plata despre ce vrobim? ca exista asta deja..Io nu mai inteleg nika.

   To azi mai sunt mai sunt indignata de ceea ce se intampla la camerele de garda unde stim cu totii ca se abuzeaza grav: vin cu panaritiu sambata noaptea, cu boli cronice la fel..umplu camerele de garda si mor altii care au nevoie. La fel – oamenii cheama salvarea ca au febra si nu vorbesc de peste 40 la copii de ex). O bucata de vina o au , dupa pararea mea, medicii de familie – de ex in Bucuresti au mii de apcienti si nu fac fata. Nu mai zic ca nu gasesti programarae dar disponibilitatea e zero sa mai raspunda si la vreun telefon. La mama, la tara, nii nu vine zilnic si eplina zona de oameni in varsta car enici macar nu se pot duce de capul lor in alta parate, Asa ce ei cheama salvarea una doua.
   Medicii de familie pot lua cati pacienti doresc? Asta o fi de la faptul ca nu sunt suficienti medici?

   Va multumesc anticipat, Doamna Ametistasmile
   ( promit ca nu o sa va cer consulatii online LOL)

    1. Eva Joseppinna
     despre chestia cu spitalele nu stiu ce sa zic si pare incredibil.
     Eu stiu doar ca asigurarea de sanatate pentru persoane fără nici un venit s-a mărit de la 87 lei / lună la 230/ luna
     Eu trebuie sa platesc pentru YY cand e in țară si când nu e. Am fost odată La Stat la analize si era o coadă de 2 km si nici nu aveau reactivi. coada era pt facut liste.

     Vorba ta : te apucă greața fizic, nu metaforic dash

   1. Sa le luam pe rand:
    1. Nici eu nu stiu cum sa interpretez toata povestea cu serviciile decontate la privat..in teorie e fain-frumos, in practica..ba se cere coplata, ba nu se cere..cand o chestie suna prea frumos sa fie adevarata, imi pun si eu niste intrebari..
    2. Medicii de familie sunt platiti in principal in functie de cati pacienti au (asa-numitele puncte per capita-indiferent daca omul se prezinta vreodata la consult sau nu, punctele pentru servicii, ex EKG sunt considerabil mai putine). Ca sa deschida cabinet trebuie sa aiba minim 800 de pacienti. Majoritatea au pe la 1500-2000, unii chiar si 3000, nu stiu care e limita superioara. Cei cu pacienti putini (pana intr-o mie cam mor de foame sau au alte surse de venit, avand in vedere ca din toata suma decontata trebuie sa plateasca asistente, tot felul de taxe pt deseuri toxice, gaz, curent, laptop, program informatic, dezinfectanti, medicamente de urgenta, contabil, etc). Continuitatea programului lor ar trebui sa fie asigurata de centrele de permanenta, care din pacate sunt cam putine si nici nu au mari dotari-stetoscop si EKG eventual (dar macar ar degreva urgenta de mizerii de genul m-am lovit la deshtul mare de la copita stanga si ma doare sau cazul ala ce xircula pe facebook cu unul care a venit la UPU ca a mancat sarmale acum 7 ani si i-a ramas o foaie de dafin in gat si vrea sa i-o scoata)
    3. Pana nu o sa fie taxate non-urgentele nu o sa se schimbe nimic. Numai eu imi amintesc de n cazuri cand eram chemata in smurd pentru diverse chestii gen ‘am calcat acum 3 saptamani in urzici si am venit de 1 mai pentru ca e mai liber’ sau cazul unde eu tocmai intram in garda si coborand la solicitare dau de o individa care nu stia cum sa scape de sotul invalid sa-l interneze undeva (nu reusise sa convinga pe nimeni pana am ajuns eu) si cand eu m-am prezentat si am inceput sa conduc calm anamneza aia incepe sa urle la mine ca o sa cheme televiziunea…dar in fine, noua ne trebuie paine si mai ales circ, sa profite rapandulele care populeaza cladirea din desen..

    1. către ametist
     ce spui tu aici e cam coșmaresc așa, fața nevăzută a Lunii/ Doctorului de familie…
     si pacienții sunt la fel ca procentajul obișnuit de ghiolbani
     trebuie să ai tărie ce mai
     fii strong ametist

  2. hi ametist smile
   Ca de obicei le-ai luat în ordine si le-ai rezolvat la zi.
   Cât despre sistemul informatic din sănătate aceeași meteahnă pe care am expus-o in acest post de la amenzile din traffic : în loc de scanare cu laser a numărului mașinii si tipărire amenda ca aparatul de POS de la plata cu cardul, noi suntem in epoca de piatra .
   Si cică avem printre cei ai buni specialisti in IT din lume !!!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.