Cămilele din Kuwait

****** Cămilele din Kuwait ******
Deși locuiam în oraș, munca noastră se desfășura în plin deșert kuweitian, cam pe o rază de 70-80 de km spre granița cu Arabia Saudită, unde sunt câmpurile petrolifere ale Kuweitului. Eram cam 20 de oameni răspândiți pe la diferitele secții si instalații de purificare si procesare a petrolului extras și toți am primit din prima zi o mașina de teren cu care să ne facem treaba, precum si cardul de benzină. Firma avea un birou central la periferia orașului, unde ne duceam mai rar, dar mai avea încă unul în site unde ne adunam dimineața la 7 fix, după care ne răspândeam ca potârnichile pe teren si terminam treaba la 17 fix. Mai veneam sau nu înapoi la biroul asta seara era în funcție de unde aveam treabă în ziua aia. Șeful nostru, un englez mucalit, cu părul în coadă de cal și barbă roșie ne zicea mereu : băieți aveți grijă de ”cămilele” astea, că cu astea ne scoatem bănuțul, referindu-se la revizii, la cauciucuri, si la păstrarea nezgâriată a caroseriei, că dacă o dai la reparat din vina ta, te descurci cum știi să vii la muncă. Dacă era revizie planificata primeai alta la schimb. Dar era o problemă cu permisul de conducere, în sensul că după de obțineai rezidența trebuia sa obții și permisul kuweitian, până atunci putând conduce cu permisul nostru de acasă, care de pe unde din ce țară era. Era absolut interzis să conduci în continuare cu permisul tău după ce ai obținut rezidența. Și după cum bine acționează legile lui Murphy, mi-a ieșit rezidența exact când era nevastă-mea la mine pentru 2 săptămâni, la jumătatea acestei perioade. Deci nu mai puteam lua mașina acasă seara și la muncă mă duceam cu câte un coleg. Examenul pentru permisul local era programat peste 1 lună, timp în care nevastă-mea se urca pe pereți singură acasă toată ziua, măcar când veneam eu de la muncă mai ieșea și ea cu mine la un Mall ceva. În deșert aveam voie sa conducem, pentru ca drumurile alea nu erau drumuri publice. Deci trebuia sa las Pajero în fața biroului din site. Cei mai mulți colegi însă ignorau această regulă și continuau să conducă si după aceea. Și așa am făcut și eu vreo 2-3 zile până s-a dus un pilipin la șefu să mă pârască că iau mașina acasă seara, pentru că voia el mașina mea, el avea una mai veche și-i plăcea a mea. Șeful m-a chemat la el si mi-a zis să n-o mai iau de azi încolo.
– Hai șefu că mai am 6 zile de plimbat nevasta pe aici, o iau si eu săptămâna asta până pleacă ea si apoi aștept să-mi schimb permisul, doar nu s-a întâmplat niciodată nimic cu nimeni ( inclusiv cu el când avut rezidența)
– Nu, face el hotărât, doar peste cadavrul meu iei mașina acasă seara.
Așa că am plecat acasă cu pilipinu pe post de șofer urmând să mă ia a doua zi dimineața.
Acasă nevastă-mea era deja gata să plecăm la Sultan Mall. Când i-am povestit toată tărășenia a reacționat imediat :
– So, kill him! Am râs și ne-am dus în oraș cu taxiul.
A doua i-am zis șefului ce a zis nevasta și l-a apucat râsul, apoi a zis,
– Bine ia-o încă cinci zile astea, dar nu te duci în City cu ea. Acolo erau mai multe șanse să te oprească poliția.

PS Era nevasta înainte de YY.

60 de gânduri despre „Cămilele din Kuwait

   1. Și mieuna așa de tare la ușa supermarket-ului … e departe de mine , nu pot să mă duc des…
    M-am dus si i-am luat un plic cu hrană umedă si m-am întors si m-a cunoscut că mă oprisem si i-am vorbit si iar a început cu mieunatul .
    I-am dat mâncarea si a mâncat-o într-o secundă, așa că m-am dus și am mai cumpărat încă unul. In timp ce mânca a mai venit una neagră, a mieunat si ea un pic la mine si apoi s-a așezat lângă prima si se uita , nu s-a băgat peste ea. A mâncat prima doar jumate din mâncare si apoi s-a dat deoparte si a venit si cea neagră sa mănânce…

    Lumea trecea pe acolo si se tot uitau mai ales femeile europene

 1. Deci n-am ramas doar eu…
  Mhmm…s-o fi saturat lumea de mine ca cica-s cam rea….
  Da chiar s-asa, faceti si voi o plangere…scrisa! la onor admin…
  Gata, promit dacat sa citesc!

   1. Cum sa inchizi, dom’ le, si noi ce citim?! 🙂
    Suntem online, nu tre sa maturi pravalia, nici sa pui dezinfectant la intrare!
    Io de camile nu zic, nu le cunosc. Pisicile mi- au invadat spatiul real si virtual Nu e casa in cartier care sa nu detina 2- 3 mizte! Si toate se aduna la casele care NU au pisici, adica la mine si la inca fo doo. Din 300!
    M- am trezit in mijlocul sufrageriei cu una flocoasa ca un caine ciobanesc, sunt tupeiste si rasfatzate de nu iti vine sa crezi. Imbuibate, nu mai spun!

 2. Măi, copii, mai vin și io pe-aicișa, mă mai duc și-n viața reală, că om îs. La noi miroase a primăvară iar parcurile au fost mereu deschise, așa că mă duc zilnic să mă întâlnesc cu rațele, sunt așa de prietenoase, maca-maca și zdup în lac.

  1. Io ma intalnesc zilnic cu niste bujori din curte ce stau sa infloreasca. Cand sunt gata va dau o foto!

   Intre timp astept rezult la testul 2 de covid, nepoata mea ( 30 ani)e la Babes. A chemat salvarea acum doua seri si au internat- o . Se simtea foarte rau, febra mare. Deocamdata e pneumonie interstitiala. A lucrat de acasa si o stiu si disciplinata de fel. Nu imi explic..

   1. Oo, cum e cand astepti asa ceva..
    Am si eu bujori, roz si albi, hai sa facem concurs..
    Nu mai vreau cu pandemie…nici nu stiu ce ma scoate di sarite mai tare,boala sau valurile de pareri..incataramate sau nu…

   2. spre Eva JJoseppina

    păi e o coincidență nu?
    acum ce facem nu mai avem guturai de frica guvidului? crazy

 3. Dap. O sa fie bine orice ar fi, e bine ingrijita, nu are alte afectiubi.

  Facem concurs cu bujorii, desigur! Cand infloresc, eu merg si ii pup dimineata, sunt frumosi tare si miros pe masura!

    1. Pe la fi-miu, la tara, in Bayern, doua pisici terorizeaza tot cartierul.
     Pe linga ca se caca peste tot si extrem de mult de parca ar fi giste, intra in casa cind ti-e lumea mai draga astfel incit nu poti lasa usa la terasa deschisa. Odata, a intrat una si au gasit-o cu citeva minute inainte sa plece in concediu pt patru saptamini.
     Uneori cind stai pe toaleta se suie pe pervarz si se uita la tine ca te sperii de moarte.
     Exista cica niste plante verpiss-dich-pflanze, care le goneste.

     1. dash asa sunt si cele de pe aici! tupeu maaaxim! si indolente fratee.
      am luat anul trecut o chestie care cica goneste pisicile – emana un miros anume si ghici ce: pe ele nu le gonea in schimb eu am facut alergie la miros!

     2. Pă pisicile astea bagaboande nu le îndepărtează nicio plantă, confirm că ele egzistă și la noi, în Austria, se plimbă de colo-colo, li se rupe de distanța legală de 1,5 m și nici măcar mască regulamentară de covid nu au, când intră în incinte.

    1. da luminița,
     dacă e floarea ta, aia din 2009!
     ai văzut cum face Eva, le pupă în fiecare dimineața
     și cred că și Irinoush face florile sa râdă pe acolo prin grădină

     1. Nepoata-mea le pune muzica la plante. Inca experimenteaza, nu stie ce gen ar fi mai potrivit.

     2. spre neamțu țiganu
      am citit că și vitele dau mai mult lapte dacă ascultă muzică simfonică iar dacă plantele ascultă muzică rock fac frunze și flori mai mari

    2. No no no… pai noi ii pupam p-estia de acu si tu dai la rate-n parc si ne sufli premiu cu poze vechi?! N-ai sa vezi…
     Da in afara concursului se accepta!

     1. Ashea! Daca tot esti libera matale sa te plimbi pune o rata mai bine! Sa migram umpic spre regnu propus de andu, mai disviplinat, asha,ca nu ne mai saturam de batut campii!
      Da sa nu incepetz iar cu retzete!

     2. Rață să fie atunci dar cu portocala în cioc blum
      Sau cu mărul. Cum era asta oare?

  1. mulțumim maestre

   și mai și avem încă :

   ”Mi-am dus mâna la sprânceană,
   la tâmplă şi la bărbie,
   dar mâna nu le mai ştie.
   Şi alunecă-n neştire
   pe-un deşert în strălucire,
   peste care trece-alene
   o leoaică arămie
   cu mişcările viclene,
   încă-o vreme,
   şi-ncă-o vreme…”

 4. Eu imi aduc aminte de un concediu in Egipt cind aud de camile. Eram eu, sefa de trib cu fiica-mea de vreo 13 ani, printul mostenitor de vreo cinci anisori si mama soacra (asta da constelatie de concediu, asa-i?). 😀  . Fiica-mea, avind norocul sa fie frumoasa ca taica-su si desteapta ca maica-sa, are un ten alb si un par negru, ceva gen Alba-ca-Zapada.  O admirau toti egiptenii si imi explicau ca e frumoasa si valoreaza o flota mare (sau se zice si la camile cireada???) de camile. Eu ii trimiteam ( in gind, doar nu eram inconstienta sa scot feminista la vedere pe acolo) undeva si am stat tot concediul cu atitudinea unui leu in stare sa sfisiie totul pentru a-si apara comoara.

   

  1. spre kmali,
   păi se poate spune că ți-a cam trecut razant un asteroid pe la ureche!

   Chiar trebuia să stai ca un leu de pază

   1. Parca in ultimul timp,de oriunde am pleca ajungem tot la copii, flori si matze!
    Aaa,si poezii,postate doar de domni!

    1. Am gasit si eu ieri la mama o foaie rupta dintr-un jurnal din iunie 89,continea si o strofa de labis…melancolie mare, asteptam nota la teza la istorie, luasem 5 la mate ca nu facusem nu mai stiu ce,urma teza la chimie..la istorie, dupa ce epuizasem vastele-mi cunostinte am umplut cateva foi scriind desfasurat, cu cuvinte intregi,plenara a nu stiu cata a congresului nu stiu cat al partidului comunist roman si toate chestiile de g3n care mi-au trecut prin cap…aveam tone de caiete la istorie, nu va zic ca am luat 7…si eu ma vedeam exmatriculata..
     Urma treapta a doua, am fost ultima generatie..

     1. Oo, si eu am dat treapta a II a! Am invatat mai mult dect pentru admiterea la facultate unde erau 6 pe loc. Miza era mare, din 4 clase de mate÷fizica, toti elevi buni, ramaneau 3 clase! Si daca nu intrai zburai la liceul agricol daca mai ramaneau locuri, adio facultate..nasol.

    2. spre Irinoush

     conștient sau inconștient, sufletul vrea si altceva decât guvid acute
     si de aia ajungem la melci

   2. Evao,
    văzut micșorat aplicat postat smile
    avea 3.020 MB, dacă ai încercat din cauza unei depășiri infime de memorie nu intra

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *