Bucolica

Bucolica ***
Era o frumoasă zi de primăvară, un vânticel adia alene printre ramurile înflorite de mangrove, florile ciripeau vesele printre pietricele viu colorate bine hrănite si vapoare transatlantice zburau liniștit printre norii pufoși de arome de vanilie si lămâie cu rom. Nimeni nu avea nici o treabă iar știrile dimineții se derulau pe singurul post de televiziune holografică si oamenii le ascultau cu evlavie ca să știe ce tumbe mai aveau de făcut azi, întru slava celui ce vrednic este, pururea si-n vecii veceurilor alin. Oile și cormoranii se bălăceau cu voluptate în piscine de aur, iar oamenii tolăniți relaxați pe iarba pufoasă de oțel beton din stațiunile de odihnă subterane aveau grijă să dea ordine roboțeilor care roboteau ( că de aia li se spune roboți) ocupați de colo –colo, încărcați cu tăvi de mâncare si băuturi pentru cormorani, oițe si purcei mari de 200-300 kg, care furau liniștiți cu acordul întregii țări tot ce venea din afară ca aport nerambursabil de investiții, și în general furau tot ce era în bugetul acelei țări numită Armonia, unde oamenii obișnuiți tăceau cuminți prin căsuțele lor mici dezvoltate de dezvoltatori generoși care le vindeau sau închiriau gratuit, bazîndu-se doar pe programele de livrare lapte și miere de către guvern contra acelor locuințe destinate poporului votant. Pentru că asta era toată treaba pe care populația trebuia s-o facă, să voteze cum trebuie, munca era făcută de roboți care erau programați să zboare cu mărfurile produse de ei, deci nu era nici o nevoie de autostrăzi, și nici de spitale dacă oamenii stăteau liniștiți la locurile lor si nu se mai îmbolnăveau de nimic. Școlile fuseseră demult transformate in crescătorii automate de păsări, ferme de stupi de albine ca sa fie miere, si de ferme de vaci ca să fie lapte. Prima ministra acelei țări Armonia, nu avea nici o grijă când conducea ședințele de guvern, fiindcă miniștrii fuseseră înlocuiți de mult cu roboți mascați în oameni, care furau doar ca să dea aparența de oameni, pentru că tot ce furau se împărțea cu șeful partidului unic, care nu avea nevoie de nimic, așa că le arunca într-o baltă ca o bulină să le mănânce peștii, care apoi zburau pe pârtiile de zăpadă din peșterile dacice unde se auto-sfințeau și apoi se puneau singuri la prăjit si se dădeau ca ofrande tuturor oamenilor cuminți care știau cum să voteze ca să nu-l supere pe Seful Cel Mare, Viliu Mragnea al III-lea. Viața în Armonia devenise atât de plăcută si lipsită de griji încă de acum câteva zeci de ani când străbunicul Șefulu Cel Mare s-a izolat de toate țările care voiau să sugă sângele poporului, iar el prin această izolare l-a ferit de toate ispitele mincinoase si răuvoitoare ale tuturor haștagiștilor si soroșistilor cu ochi de viperă care nu stiau decât cum să destabilizeze pe omul liniștit din popor, neștiutor și naiv ca un copil ce trebuia ocrotit să rămână copil la cap toată viața.

24 de gânduri despre „Bucolica

 1. Ce ti-ai zis tu, ia sa le stric eu astora din zonachiu dragobetele. Cum bine zicea un antevorbitor, planurile sunt facute, dar n-au venit timpurile. Sau altul, mai carcotas ca tine, cu aere de cunoscator: e buna lucrarea, dar nu se prea potrivesc gaurile (din buget, precis asa ai zice!), nici cele mari, nici cele mici! Este ca te-am inteles in demers?

 2. Nu ca ma razbun, dar …

  Am ratat postarea cu practica, ce vreti? Sa ramaneti tristi tocma de Dragnobete?

  Se facea ca era prin ’86-87. Cum bine sublinia tov. andu YY, aici de fata, lucrai in Berceni, faceai practica tot in zona.

  Floarea cercetarii (din care, cu onoare faceam parte, in grad de pistil, cred!) era repartizata sa mature Strada Cercetatorilor (da, exista pe vremuri, poate si acum, o strada cu numele asta, fix paralela cu Oltenitei, care dadea in poarta 2 a institutului cu pricina, in care chiar lucram), sa elibereze B-dul Brancoveanu de zapada, de la Nitu Vasile spre Progresul, pana la troita, cules porumb la Tanganu si bineinteles, sortat cartofi la Gara Progresul. Aici am vrut sa ajung, trageti o lada si luati un loc colea, c-o sa va placa.

  Indrumator de doctoratul din ziua aia era tov. Bica, de la „sector”. Cam tot el ne alinia si la „pas sportiv, de 23 August, ori la NUBOMBEICUNEUTRONI, cand era sa fie, paclarasboiu, filmul ala ruso-american.

  Tov.-ul cheama secretarii BOB, de la noi, dar si de la altii (ISPIF, ICTCM, IMUC, ITM, VULCAN, mastodontii ruginiti de mai-ieri, care bine i-a vandut regimul ca fier nou). Explica ceva, baietii notau in carnetel, ridica mana exemplificand actiunea (chiar, generic, colectivul participa la o actiune, asa era cotata iesirea) in mici detalii.

  Victor al nostru era in schimb un tip de gasca, cu care ne mai permiteam unele glumite, nu avea acea rigiditate tipica secretarului BOB. ( Cine intreaba ce e BOB ia mustrare!). Asa vine omul sa ne transmita indicatiile (cum altfel, decat) pretioase emise de eminenta Bica. (ce nume!).

  Pe scurt, sa nu vi se raceasca berea, instructajul a sunat cam asa:

  – Cartofii mari, intregi, fara taieturi, intepaturi etc.  sunt pentru export, ii punem in lazile acestea.

  – Cartofii medii ori cu taiati, raniti etc., dar fara sa fie stricati, zdrobiti ori cu zone putrede, sunt pentru consum, ii punem alte lazi, corespunzatoare (erau modele anume).

  – Cartofii taiati, raniti, sau cu zone putrede ii punem pentru spirt (da, se face alcool etilic din cartof).

  Intr-o culme a elocintei, Victor alege un cartof din gramada, care se incadra in categoria celor mici, conform indicatiilor primite de la Bica si ne impartaseste marele secret, ridicand somptuos cartoful mica-minune, ca Simona premiul de la Roland Garros:

  – Spre exemplu, acesta este un cartof mic.

  La care, un hatru de exceptie din grup, nu spun care, il intreaba cu un aer usor indoielnic spre contrariat:

  – De unde stii??

  Rad si acum la fel ca atunci, a fost un haz general toata actiunea aia. Toti ridicau cartofii in aer si repatau zis-a secretarului BOB. Eeeiii, dragii mosului, multe alte invataminte folositoare am aflat in practica de productie. Hai, fuga la bere ca ardeti micii!

   

  PS

  Pe bune acum, chiar toti stiti ce e BOB? dash Bine face anduYY ca pune saua pe voi la invatamant politic!

   

  1. Biroul Organizatiei de Baza. Ce-o avea andu pe-acasa…mai bine sa nu stim,zic! Deci cosorul lui moceanu poate imbraca ce forme vrea muschii mai-marilor zilei! Dar, ma gandesc acum, cati absolventi care e ei cu diplome si, drept urmare si conform logicii olgutii lucra la maria-sa statul, or pricepe ceva din faza asta..

  2. M-am nascut, am copilarit si am locuit aproape 30 de ani in zona Brancoveanu, Nitu Vasile, mai precis pe strada Gheorghe Vasilescu nr 17. (vezi Google map)..

   Nu am avut aproape nici odata sansa sa particip la munci agricole, chiar si-n perioada inundatiilor cind tot institutul salva spic cu spic din namol, eu a trebuit sa termin niste proiecte urgente.
   Ghinion de nesansa.. nici cu BORul nu aveam de a face…

 3. Numa neamtu tiganu nu stie ca lui I s-au accidentat mainile taman cand sa plece la datorie crazy
  BOB = din astea aveam un vagon acasa. Cred ca mai am si acum citeva uitate prin pod wacko

 4. Biroul Organizatiei de Baza. Ce-o avea andu pe-acasa…mai bine sa nu stim,zic! Deci cosorul lui moceanu poate imbraca ce forme vrea muschii mai-marilor zilei! Dar, ma gandesc acum, cati absolventi care e ei cu diplome si, drept urmare si conform logicii olgutii lucra la maria-sa statul, or pricepe ceva din faza asta..

   1. Irinoush,
    Hai ca maine bate vantul caldicel si izvoarele cristaline susura printre fragi si mure , mai vin si doi pui de caprioara si o veverita jucausa si gata, nu mai doare capul. Este? blum

 5. Bas le chapeau, Irinoush! N-ar strica sa-i facem o vizita acasa amicului anduYY, ca se apropie ocazia. Stie ‘mnealui, dar stim si noi. Te asigur ca bem gratis si, culmea, el DECAT toarna. Pariu? rofl

   

  1. Toarna? Doamne apara si pazeste…
   Decat daca e pentru eveniment..e voie!
   Si mie-mi placea bobul-e o planta cu pastai, iaca-mi scapa denumirea genului, dar erau f bune boabele crude, inainte de a ajunge la maturitate..
   Si daca tot am amintit.. sa fie un eveniment fara incidente, doar cu emotii si lacrimi de bucurie!

 6. @anduYY:

  S-a speriat Irinoush cand am zis ca torni. Da bobii pe fata si fa cuvenita rectificare!

  @Irinoush:

  Un bob zabava, ca spune tot!

  Vicia Faba, daca adusesi vorba. Si nici macar n-am mancat; sau am uitat? search

   

  1. MB dar chiar dumneaei însăși Irinoush a zis că dacă e pentru eveniment…
   Păi pt certificatul de bunic va veni o bere care torna torna frate

 7. io, pe persoana fizica particip la eveniment H/bere/mici/strudele – ca o veterana ce sunt, doooar daca vine Irinoush sau Luminita. Pai nu se mai poate sa fiu mereu in minoritate absoluta!

  1. asta voiam să zic și eu…
   andu, plizplizpliz, cînd ne vedem la H, adu-mi și mie ce fumezi, că e calitate, frățioare…
   nu începe că te-ai uitat doar la A3, că nu te cred!!!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *