Bostani deghizați în gutui.
Am pus niște bostani într-un pom si a doua zi i-am găsit deghizați in gutui.cred că de la cutremur li se trage. 🙂
Bostani deghizați în gutui.
Am pus niște bostani într-un pom si a doua zi i-am găsit deghizați in gutui.cred că de la cutremur li se trage. 🙂
…numai pana trece Halloweenul, sa scape sarmanii de ei de scobit burta si lumanarea aprinsa infipta-n fund… (:pardon:)
da, sărmanii scobiți, de aia doar i-am pictat pe cei de jos.
Pe ăștia am vrut să-i pun într-un nuc, dar au protestat, au zis hai șefu cum să ne deghizăm în nuci?… e sub demnitatea noastră si le-am dat să bea niște ketchup
time test 10:17
Ia mai lasati traditiile-astea imperialiste si decadente si puneti mana si faceti o placinta! Si feliati simplu si copti in cuptor sunt buni! De gutui nu mai vorbesc, compotul de gutui e unul dintre lucrurile pe care as putea sa le mananc (beau?!) fara sa ma satur! Maine fac! Va trimit si voua, daca va place!
Dulceata de gutui e fenomenala, la fel si cea de dovleac 🙂
Iar cand mi-e lene, desert rapid: dovleac taiat cuburi, miere, scortisoara, 3 min la microunde. Te lingi pe degete
Ametist si toți cititorii,
cuptorul cu micro-unde este extrem de nociv, ar fi bine să nu mai fie folosit deloc
De ce spui „extrem de nociv”? Chiar sunt curioasa de parerea ta.
Intr-adevar poate sa nu incalzeasca mancarea uniform, sa distruga anumiti nutrienti, vitamine..eu il folosesc destul de rar, sa imi incalzesc mancarea ramasa..sau sa coc dovlecii (:blum:) atata timp cand nu il folosesti zilnic (mai ales pt semipreparate) eu zic ca e ok..pe vremuri mai faceam sufleuri, lasagna, care durau vreo 20 de min, dar nu mai am rabdare si timp pt ele
…decat compot, nu mai bine vermut?! un martini rosso ar pica la fix…
Adecaaa..ma provoci,cum ar veni..sau „ca si cum” cum e trendul mai nou si cum ma mai trezesc si eu spunand, desi mi-am propus sa nu..
vermut din gutui? si încă rosu 🙂
aaa, or fi gutui roșii cum sunt grefe rosii (:blum:)
Ametist,
Prin frecvența ridicată, nu numai că distruge vitaminele, enzimele si nutrienții din mâncarea pusă la gătit sau încălzit, dar face mai mult, transformă particule de proteine sparte în infime particule ostile, asemănătoare cu o de zgură sticloasă. Ca o comparație, poți să-ți închipui că pui sticlă pisată în mâncarea ta. Cu cât mai lung timpul in microunde cu atât mai multă sticlă pisată se produce.
uite un link care oferă mai multe informații cercetate științific:
https://www.medicaldaily.com/microwaves-are-bad-you-5-reasons-why-microwave-oven-cooking-harming-your-health-250145
Dacă mănânci mai rar, faci si tu ca acei regi care mâncau zilnic un pic de otravă să-și învețe organismul cu ea si să reziste daca dușmanii o să-i pună in mâncare 😀 (:yess:)
Multumesc de info!
Irinoush,
tocmai de aia am dat-o pe gutui, din cauză de opoziție cu tradițiile decadente 😀
plăcinta de gutui si compotul de gutui sunt monedă forte pentru mine.
mama face si mâncare de gutui si nu te mai poți opri din mâncat! (:pardon:)
hai trimite-ne si nouă (:cool:)
Si nea…ispirescu ala… e depasit rau…luati de la hurduc bre..
hurduc are si el ?
colecție de povești relativiste adica?