Banda rulanta a debandadei

*** Banda rulanta a debandadei ***

BANDA RULANTA A DEBANDADEI
Nenorocirile si pocinoagele parca vin pe banda rulantă in ultima vreme. Si faptul ca banda rulanta este o banda fără sfârșit te duce cu gândul la faptul îngrozitor ca tot așa nu se vor sfârși nici dandanalele. Când ziceam si noi ca am scăpat de nepotism si verisorisme, apare din negura obscurantismului crunt o femeie care “mai are de trecut prin materie” ca să afle care e malul stâng si care e malul drept al unui râu. Sau afli că ăia de lucrează la aeroportul Otopeni nu se pot casatori intre ei deoarece sunt căsătoriți deja ( he he asta e de pe vremea altui rege). Incendiile care au cutremurat o țară si chiar o Europa cum pot fi catalogate? Tot de la “ ăia” dinainte sau și-și, că si “ăștia” au vina lor că nu au muncit cu răspundere. Când ii vezi cum analizează pornirea școlilor “în fizic” zici ca au de construit nave spațiale mai ceva ca ale lui Elon Musk, e complicat rău cu organizarea asta. Atâta poliloghie si tokșoaie cu moderatori care parca se întrec in a fi care mai de care mai dobitoc si mai incisiv iți fac greață si te fac sa vrei sa te muți in tara atolilor pustii. Sa te duci să-ti faci vaccinul a devenit o aventură mai tare ca Muncile lui Hercule. Si de ce ? Din cauza celor care organizează treburile. Băi frate parcă avem din ce in ce mai mulți idioți pe lumea asta, si asta nu numai la noi, că uite nici cu trumpii nu mi-e rușine de cat de tălâmbi de băune pot fi, dacă au înghițit pe nemestecate atâtea găluște otrăvite. Si ca o bomboana pe coliva ursii nu mai hibernează, ci fugăresc schiorii pe pârtie. De la revoluție o ținem tot din dandana în dandana, într-o debandadă continuă. Unde și când oare s-o sfârși cu necazurile de pe banda asta rulantă pe planeta noastră mică și în țara noastră mare?
Se vor sfârși vreodată oare?

23 de gânduri despre „Banda rulanta a debandadei

 1. Am recitit Adolescentul lui Dostoievski si ma gandeam cat de actuale sunt framantarile, ambitiile, dilemele..si ca de fapt, de la el la Caragiale sunt atat de multe scrieri care par a reflecta ceea ce se intampla azi incat concluzia logica este nu ca ar fi fost ei vizionari ci ca metehnele umanitatii raman aceleasi. Se schimba personajele si atat. Mereu va exista sensibilitate, onestitate, modestie, omenie dar si arivism, lasitate, grobiansim samd. Cu alte cuvinte, nimic nou sub soare!

   1. Cînd văd că orişice făptură-şi are
    Pe-o clipă doar desăvîrşirea ei,
    Că lumea-i scenă cu actorii-i care
    Se trec sub ochii stelelor şi ei,
    Că bietul om ca un tufar răsare
    Şi-abia se coace şi-i de moarte prins
    Şi-acelaşi cer furtună-i dă şi boare
    Şi amintirea-i rîde focul stins,
    Pot să-ţi zăresc bogata primăvară
    În tot ce are slab şi omenesc,
    Luptînd c-un Timp călău, c-o Vîrstă-amară,
    Ce ziua ta cu noapte-o prihănesc.
    Cu Timpu-i doar Iubirea-n bătălie,
    Ce-ţi fură el, ea-ţi readuce ţie.

    Sonet XV – William Shakespeare

    1. Opreşte trecerea. Ştiu că unde nu e moarte, nu e nici iubire, și totuşi te rog: opreşte, Doamne, ceasornicul cu care ne măsuri destrămarea !

     Îngenunchez în vînt. Mîne oasele
     au să-mi cadă de pe cruce.
     Înapoi nici un drum nu mai duce.
     Îngenunchez în vînt:
     lîngă steaua cea mai tristă.

     Blaga – În Marea Trecere

     1. Și pt că amărîta de speranță moare ultima:

      În lume necazuri veţi avea, dar îndrăzniţi. Iată, Eu am biruit lumea.

      Ioan 16

 2. reclamație către șăfu’ la blog: boss, cînd mai scrii despre subiecte gen reportajul recorder, te sfătuiesc să te apleci cu mai mare sîrguință asupra studiului, bine? dacă ai fi fost atent și nu fușereai treaba, ai fi observat că domnișoara “va trece cu vederea prin materie” iar nu cum, greșit v-ați exprimat dvs,; altfel, mișto comment-ul de la România Cultural de azi, “ce vrei, pui un chelner să vadă de apă…!?” (wink-wink)
  altfel ziua mea a fost o încîntare și plină de motive de optimism! NOT! lăsînd la o parte cei 650km și 17 ore de muncă, am avut, așa:
  – mic dejun vizionat filmulețul recorder; a fost un record neregurgitarea…
  – la 13,15, pe europaFM, am aflat, după modelul Samantha, ce năzdrăvănii a mai făcut primăria mea; plăcut maxim aia gorjeană care nu știe pentru cine plătește treij de telefoane, cu abonamente plus adiționale…
  – pe la 15, la o emisiune culturală, s-a vorbit despre buget, neinformatizarea anaf și gradul cel mai mic din UE de colectare a veniturilor la bugetul de stat…(pînă și pretinii bulgari au rezolvat aspectu’)
  – la 18,15, la Piața Victoriei, invitat fostul ministru al învățămîntului, dl Mircea Miclea, cel a cărui lege din 2011 (parcă) au măcelărit-o sistematic toate partidele; iar motive de mîndrie, pe bază de nivel al educației…NOT!
  – în intervalul 9,30-16, telefoane de serviciu; toți clienții ocupați cu Sumal2.0, toți plîngîndu-se că nu merge, că-i nașpa, etc.; avînd în cap dezastrul de la platforma vaccin (un amic programator a declarat că cine a făcut-o, și-a bătut joc de profesie), plus informația (neverificată) că o grămadă de băieți și fete care au lucrat pentru fugarul ghiță își iau acum salariile de la statul român, am zis “da, dom’ne, așa o fi”; numai că ultimul client, un tip cu un munte de lemne în curte și cu 3 dejete mai scurte la o mînă, a zis: “ce vorbești!? e foarte tare aplicația; ai totul clar, stocuri la moment, pe specii, trasabilitate, tot ce vrei; foarte mișto!” oops! înseamnă că…ceilalți…nooo, nu cred!
  – să mai zic și de motivul scandalului de pe aeroportul din cancun, de ne-am făcut de kko și internațional?
  siii gur ne facem bine! da’ nu noi, poate nepoții…

  1. bune dandanalele tale wacko
   Ai dreptate cu individa, așa a zis, ”trec cu vederea”, si a mai zis ”aprofunzime”.
   Aia cu Cancunul nu e corectă oricum ai lua-o.
   Bandiții cu bandiții, turiștii cu turiștii.
   Deși in filmulețele alea erau niste fețe care parcă ar fi clonat așa puțin un ateme,
   Mai stii?

  2. spre costicămusulmanu,

   ”altfel ziua mea a fost o încântare”
   zici generic ziua?
   sau să-ți cântăm Mulți ani trăiască?
   smile good
   Big Hugs

 3. Dezastru, dezastru, dezastru.
  De la platforma de vaccinare (incerc de mai mult de o saptamana sa-i programez pe ai mei. locuri nema) pana la sistemul informatic al casei de asigurari (un kkt marca Ghita), trecand prin caderile de tensiune care au prajit hardul ecografului.
  Corecta aia cu nepotii nepotilor..

  1. spre ametist,
   hmmm, la tine e chiar amplificat dezastrul național : afectează în mod direct viața personală și activitățile în curs dash

  1. Am patit-o pe pielea mea in cea mai tare tara, Germania. O operatie simpla, ca un fel de apendicita, normal ar fi durat maxim cinci zile in spital, dar a venit keimul de spital, doua luni jumate, jucat sotronul pa pe o parte pa pe alta a Jedenului.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.