Back to the future

Back to the future
Singura mea legătură cu agricultura este un cactus pe care mi l-am cumpărat pentru birou în Doha, Qatar, și care într-o lună a crescut o ramură subțire si lungă de 25 de cm. Nu era ceea ce trebuia cred, oricum eu i-am dat apă zilnic. Toată lumea se mira ce lung s-a făcut si a trebuit să-i pun o proptea dintr-un bețigaș.
De asta nu pot să comentez starea agriculturii de la noi sau din alte părți. Abia acum aflu că adevăratul grânar al Europei este Ucraina, care are probleme că nu mai are pe unde să exporte grânele, rușii ocupându-le porturile de la Marea Neagră.
Dar azi la știri am auzit ceva foarte frumos de la noi, doi tineri au cumpărat utilaje agricole computerizate si dirijate prin GPS pentru fermele părinților lor si le-au înzecit producția. Două ferme diferite fără nici o legătură una cu alta, si tinerii aceia de 21 si 23 de ani vorbeau o limbă română coerentă și corectă si arătau a fi inteligenți si conectați la realitate. De meserie ingineri în IT copiii ăia, dar au zis că li s-a părut o provocare să-și ajute părinții cu știința lor ca să eficientizeze munca în fermele lor cu ajutorul tehnologiei informatice. Adică așa cum mașina de călătorit în timp din filmul ”Back to the future”, era ceva de ultimul răcnet in materie de știință, așa mi se pare si mie acum munca în agricultură cu tractoare si combine computerizate care merg singure pe ogoare si ară, seamănă si recoltează.
Păi nu?
hai la o gură de pepene răcoros smile

ce ziceți voi despre tractoarele astea roboate 100% ?

28 de gânduri despre „Back to the future

  1. plus că, cel puțin despre USA am auzit, cele noi au nevoie de service; iar dealer-ul, pentru că-l costă (prea) mult tehnicienii, te invită cu diramai combina la el la service no matter what; asta duce la situații kafkiene, că utilajul se oprește (soft, deh) pe cîmp; tu nu-l poți transporta la service, service-ul nu vine la tine…🤣
   dar fermierul american, pentru care proprietatea este sfîntă, a găsit soluția: hackereala!
   inițial n-am crezut dar după ce m-am informat și am constatat ordinul de mărime a agriculturii ucrainene, a devenit logic și pentru mine că hackerii ucraineni sunt cei mai buni în domeniu; și (mai) ieftini…

 1. Eu mi-s satula de vazut (si facut, mai demulr umpic) agricultura…
  Obraze groase,care au „investit” in mertane pt plozi si au, no joke, si azi ,muncitori la negru! Iacata cum mi se activeaza instant optiunea „semnul exclamarii”! De obicei nu stiu cum sa inchei propozitiile, ca sunt mai mult niste lamentari personale…

 2. Un copil primește cadou o carte de povești și o întreabă pe mama lui:
  – Care e parola de deschidere?

    1. Tocmai ce intrasem să văd dacă măcar a zâmbit cineva la Zâmbărele, au niste clipuri de cazi pe jos, sunt abonată demult la ei, acum mi se pare că Andu a râs, e de bine, dar ar mai fi loc.

    2. Haideți că o să se termine și cu războiul psihopatului, să fim încrezători, nu se va sfârși lumea acum, mai avem multe de făcut, chiar multe, și le vom face. Ce mi se pare de admirat este că am descoperit niște oameni veniți lângă noi despre care nu aveam habar înainte de a-i fi alungat războiul aici, sunt niste oameni extraordinari.Eu mai auzeam despte traficul cu țigări care se făcea la granița cu Ucraina, dar în rest nu aveam habar ce fac ucrainenii in țara lor până ce s-a apucat neputinciosu să îi omoare. Națiunea ucraineană chiar merită să fie liberă în Europa. Și va fi.

     1. așa va fi Națiunea ucraineană este liberă dar va scăpa de jefuitorii migratori ai lui Putin -Han

 3. După foarte mulți ani când am ignorat Eurovisionul, acum m-am uitat la finală, știind că în sfârșit s-a calificat și Romania și chiar aștept voturile, pentru că mi-a plăcut melodia noastră. Probabil să se voteze iar „politic/regional”. Ar fi culmea să câștige Ucraina.

   

   

 4. Cum zisesem, la Eurovision se voteaza „strategic/regional”,  nici de data aceasta nu avea cum sa fie altfel, in contextul actual de razboi dar iata ca deja au iesit la iveala dedesubturile:

  https://www.g4media.ro/breaking-tvr-acuza-organizatorul-eurovision-ca-a-schimbat-fara-explicatii-votul-juriului-din-romania-si-a-dat-ucrainei-punctajul-maxim-in-loc-de-moldova.html

  Ma uimise si pe mine cum de Romania si Moldova si-au dat una alteia zero puncte, contrar traditiei de sustinere reciproca, de fapt voturile au fost modificate de organizatori. dash

   

   1. Cree c-o sa mai apara niste variante adevarate…
    O fi un show modern si nu stiu cum mai scria nu stiu cine pe Republica da pe mine nu ma prinde deloc…
    Mi se pare puerila toata desfasurarea sia de forte, nu-mi spune nimic ..
    Si niste acuzatii, de coruptie pana la urma, nu au cum sa aduca nimic bun..
    Poate ma insel, nu am privit nici macar cu coada ochiului…
    Da-mi place trenuletu…

    1. nici eu nu stiu ce e asta eurovision, cred că m-am uitat acum 20 de ani si nu mi-a plăcut.
     dar zdob si zdub îmi place tare, si trenuletul e de-al lor, se vede

 5. Irina, te citesc și înțeleg că ești demult timp tristă, deprimată, nemulțumită de ce se întâmplă în lumea asta a noastră, si în a ta, în particular. Te citesc și pe alte bloguri, că aici scrii mai puțin, sau mă rog, la fel de puțin. Ce vreau să îți spun este că „ia și te adună!” Nu mai citi în cheie negativă știrile și ia și te mai uită și la Eurovision, chiar au fost melodii bune anul ăsta.

  1. cheia negativă amplifică ceea ce vine deja negativ, așa că ar fi foarte bine dacă am controla-o

 6. Până la urmă Eurovisionul este un spectacol muzical, cu o veche tradiție, mai bine face un astfel de eveniment, care ne adună în bucurie, decât ce face militar Rusia în Ucraina exact în același timp. Adică suntem capabili să ne vedem de viețile noastre și să ne bucurăm de un eveniment muzical european în ciuda războiului declanșat de neputinciosu.

  1. Da, luminița, trebuie să ne vedem de viețile noastre oricât de greu ne-ar fi când primim știrile

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *