Aruncarea cu biscuiți

*** Asaltul sărăturilor din media ***
Nu sunt de acord cu ideea că ”nu mă uit la știri că mă enervează”, sau ”eu nu am mai deschis televizorul de câțiva ani”. Sau radioul, care se ascultă mai ales în autovehicule, sau internetul. Trebuie să fii conectat la lume oricum ai lua-o. Trăiești pe planetă așa că trebuie să știi ce face Planeta. Chiar dacă nu prea face bine sau tocmai de asta. În ultimele zile nu am mai avut posibilitatea să consult știrile și când în sfârșit m-am reconectat, am avut o năvală de întâmplări nenorocite care au potențialul negru de a te arunca într-o formă oarecare de deprimare, cum ar fi deturnarea unui avion comercial de către serviciile secrete dintr-o țară, un cutremur, niste inundații, focuri de armă prin america etc. Aidoma balaurului din poveste, mass-media din zilele noastre are mai multe capete prin care încearcă să-ți aducă știri proaspete ( ce atribut complet idiot). Mai nou știrile pot să vină chiar si prin frigider devreme ce unii fabricanți au incorporat ecrane de televizor în ușa frigiderului. Care televizor e din ăla smart, se conectează si el la internet și te bombardează cu informații sau publicitate. Ba te mai și spionează ca să-ți definească profilul de cumpărător virtual. Problema e că se exagerează foarte mult și la noi și la ei și se încearcă (din păcate e adevărat) manipularea oamenilor. E ca si cum cineva ar arunca în sus niste biscuiți sărați sau dulci, având siguranța că oricum unii se vor repezi să-i înhațe.
Voi cum faceți cu știrile lumii așa în general?

21 de gânduri despre „Aruncarea cu biscuiți

    1. vremurile alea nu le voi uita nicicum.
     câte gogomănii ne-au fost servite pe bandă rulantă si ce le-am mai înghițit…

 1. Goangă de știre :
  Copreședintele AUR, George Simion, a anunțat că partidul său va vota împotriva PNRR de dezvoltare a țării noastre! crazy
  El a subliniat că o face în numele românilor. A mai adăugat că acest gest este făcut pentru construirea unei „Românii suverane”, adică fără niciun amestec al Uniunii Europene. Moscova gândește la fel.
  Te crucești nu alta. dash

 2. first thing in the morning some local news web (aflăm ce tunuri, cine n-a marșat la șantaj), with the coffee;
  de la 7,30 la 10 mă hăhăiesc în mașină cu europafm; dup-aia trec pe cultural; la 13,15 iar europafm; apoi iar cultural; la 18,15 din nou europafm
  știri doar de la radio și de pe aplicația lui moise guran (care învață, în funcție de ce deschizi, să filtreze)…
  cutremur? nu, mulțumesc, io stau la casă și noaptea dorm; plus că-s și mai nesimțit(or), așa…

 3. Pt aseara pot sa spun ca mi-a ajuns stirea despre Papa Francisc si supravietuitoatea Holocaustului..as fi vrut sa nu mai aud nimic dupa asta..

     1. ăsta e fratele ăluia de zboară rofl
      doar că își cară puiul în copac
      de unde și vorba : s-a suit scroafa-n copac, cu tot cu pui în spinare
      laugh rofl

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *