Am împrumutat un elicopter

Într-un weekend, eram în holul unui hotel din buricul Abu Dhabi ului, când am observat 2 copii mici , cam 2 si 5 ani, o fetiță si un băiețel, care se alergau pe un palier la semi-etajul care ducea la restaurant. Au facut o întrecere între ei si s-au îndreptat către cele 7 sau 8 trepte care coborau de la palierul restaurantului si fetița mai mare a coborât ca o balerină pe cînd băiețelul mai mic a luat-o de-a dreptul zburând în cap. Cred că la 2 centimetri de podeaua din marmură i-am prins capul în palma dreaptă si cu mîna stânga l-am îmbrățișat așa cum era cu capul în jos, și i-am ținut echilibrul vertical si lui si mie. Amândoi copiii au început să plângă si apărut si tatăl lor, un localnic, care a înțeles rapid că i-am salvat viața copilului lui. Omul a fost sincer impresionat de reacția mea si a zis că de acum noi sîntem rude, frați de cruce, prieteni buni si ce mai toate cele, m-a invitat la masă si a zis că de azi înainte casa lui îmi este deschisă oricând zi si noapte. Am stat la masă cu ei în seara aia si chiar ne-am împrietenit.
Peste vreo câteva luni eram la muncă în inima deșertului, la vreo 300 km de Abu Dhabi, spre Arabia Saudită, si aveam de rezolvat o lucrare de foarte mare importanță într-o fabrică de petrol si gaze, să zicem cam de mărime cît jumătatea sectorului 4. În pricipal trebuia să conectăm o secțiune nouă, pe care o construiserăm în ultimele 6 luni, la cea existentă. Pentru asta a fost nevoie de oprirea producției în cea veche pe o durată fixată la 7 zile exact. Oprirea asta era una planificată anuală si așa a fost și planificarea lucrării celei noi, să fie legată cînd va avea loc oprirea anuală. Orice întârziere era exclusă, producția fiind de câteva milioane pe zi. Erau de efectuat lucrări de către 4 furnizori unul după altul, si trebuia sincronizare la minut între ei si am reușit lucrul ăsta până în ultima zi, când ultima echipă a descoperit că din greșeală aduseseră niște piese de mărimea 2 în loc de mărimea 4, șase bucăți. Păi, zic eu șefului de echipă, dă telefon la firmă, în Dubai să le trimită de urgență în seara asta, până la 8- 9 seara le avem si stați toată noaptea la lucru si terminați până maine. Mâine la ora 7 seara fix, trebuie să fim gata, să strângem tot și să plecăm că pornește producția. Dacă nu e gata în bună regulă conform proiectului, plecăm direct la pușcărie cu toții. Atunci omul îl sună pe șeful lui din Dubai și-i spune toată tărășenia, dar ghinion, ăsta era în spital pentru 2 zile și toți ceilalți angajați, încă vreo 10, erau plecați care încotro la lucrări, nu cine știe ce importante ca asta, dar aflate la distanțe care făcea inutilă chemarea lor.
Așa că l-am sunat pe noul meu prieten căruia îi salvasem copilul de la pocnirea cu capul de podea. Era pilot la Divizia de elicoptere de pe lângă Aeroportul Abu Dhabi. A cuplat 100% , mi-a zis ce trebuie să fac din punct de vedere al documentației contractuale, iar eu i-am dat toate coordonatele necesare și într-o jumătate de oră un elicopter a decolat din Abu Dhabi către Dubai la locul indicat de furnizor, unde secretara i-a dat cele 6 piese mărimea adecvată si apoi a venit la noi cam după o oră si jumătate. Am cules niște lauri cu treaba asta.

5 gânduri despre „Am împrumutat un elicopter

 1. Foarte tare faza cu elicopterul smile

  In alta ordine de idei, vad ca v-ati mutat aici cu (aproape) toata gashca. Ma bucur sa va regasesc. Si imi place cum si despre ce scrii. O sa mai intru pe aici good

   

  1. Bine ai venit Ametist!
   nu e chiar toată gașca, dar așa e la început
   Am deschis blogul ăsta în luna noiembrie 2017 , dar s-a întâmplat să fie nevoie de niște reparații si asa ca primele 20 de articole au aceeași data publicării, ceva în luna Martie
   andu YY

    1. scuzee, a fost o gluma, de la auditiile de aseara mi se trage….
     oricum, singurul lucru frumos facut de chinezi e yy,
     iar singurul lucru frumos facut de unguri e ametist….
     mai sa fie, ce am la deshte de spun numai adevarul ???

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *