Alo Planeta Pământ? Probleme?

****** Necazul de pe Planeta plata ******
Ce poți vorbi aici, la carbogazoase, despre nenorocirea care s-a abătut asupra Planetei și anume acest virus pe care nici nu vreau sa-l numesc? Nimic, nu ai cum sa razi de catastrofe si nenorociri care aduc suferință și chiar moarte. Sunt sigur ca fiecare dintre noi citim si ne informam la zi cu evoluția evenimentelor, asa ca nu avem prea multe de povestit, decât ca sa fim atenți cum ne menținem igiena , si sa nu exageram cu precauțiile nici in sus, nici în jos. Zic “in sus” pentru ca a fost cazul acelui tânăr care s-a întors din Italia si familia lui nu l-a mai primit in casa, deși a fost verificat și nu era contaminat. Si nici minimal nu trebuie tratat subiectul, cum a făcut decerebratul ala încruntat de la a-trei, care a zis ca ce atâta “frasuiala pentru ca niste boi nu s-au spălat pe mâini? “
Acordați o mai mare atenție la analizarea veștilor, sa puteți selecta corect intre “fake news” si adevăr, “true news”, deoarece nimic nu e mai periculos in momente din astea decât panica necontrolata. Am auzit pe aici tot felul de acuze nefondate împotriva unor mari puteri ca ar fi făcut deliberat unele fapte care sa destabilizeze celelalte puteri. ( de ex una idiot-inofensiva : inundațiile din Marea Britanie au fost provocate de UE ca sa se răzbune) . Nici nu merita menționate exagerările rău-voitoare, luați-va știrile din sursele in care aveți încredere si nu dați “share” la gogoșile care va intra în pagina de febe sau instantmiligram.
Nu ai cum sa nu zâmbești totuși când citești ca într-o țară Nordica din UE, google a fost luat cu asalt ca sa se caute explicații dacă o savuroasa băutura cu numele virusului nu este cumva sursa …
Adică e plina lumea de idioți, care cum ne-cum, reușesc sa-și răspândească propriile idei cretine, cum a fost cel cu racheta cu aburi care susținea ca Pământul e plat. L-a pedepsit Planeta și l-a făcut pilaf. Sau cei care susțin ca vaccinarea este rea.
Deci va doresc sa aveți puterea separării grâului de neghina în materie de știri.
Si să aveți grija la câteva elemente de baza:
Simptomele corona virusului sunt febră, tuse şi dificultăți în respirație. Virusul nu se transmite prin aer, ci prin contact la nivelul suprafețelor. Cea mai bună metodă de evitare a îmbolnăvirilor este spălatul cât mai des al mâinilor cu apă şi săpun sau cu soluție dezinfectată.

55 de gânduri despre „Alo Planeta Pământ? Probleme?

  1. Adevărat, alcoolul ajută, iar țuica aia bună nu trebuie ocolită.
   Îi cam duc dorul, orice găsești de cumpărat aici la magazinul special de băuturi, dar nu și țuică…,Ne mai ajutăm unul cu altul, cine pleacă acasă în vacanță, are sarcina grea la întors laugh

  1. Mulțumesc Irinoush,.
   E bine și are alta treabă de făcut. Activitatea ei de la început a fost preluata de departament specializat. Acum face niste supravegheri de cursuri online.
   E abătută si încă îngrijorată. Familia ei este in mai multe orașe, dar toate rudele sunt bine, si localitățile unde sunt ele au cazuri f puține. Dar toți stau închiși în casă doar un membru din familie se duce la cumpărături, după tabel.

   1. Daca la chinezi, cu meticulozitatea si constiinciozitatea lor e cum e,la inventivii si descurcaretii de noi..si zic doar de cetateni,ca de autoritati nu ma simt in stare sa emit o idee macar cu pretentii de realism..
    Cum mai spuneam candva,nu putem cuantifica gradul de disolutie a autoritatii si ma gandesc la toti ciolacii si dancilele si gorghiile de carr este impanzit tot ceea ce inseamna institutie a statului roman..

    1. Păi la noi autoritățile sînt pe spate cînd vine…iarna, dacă vine cutremurul sau coronavirusul… scapă cine poate sad
     N-au ei griji de-astea, ci cum să se aleagă, să poată mulge banul public.

     1. Să nu mai zic de inundațiile din fiecare primăvară, care se repetă periodic, de capul lor, și în aceleași zone, unde, între timp, nu s-au făcut și nici nu se fac diguri de protecție. Doar atunci, când deja se umflă apele, îi vezi cum aduc saci cu nisip, nu destui, și se chinuie să îi așeze pe maluri, fix albina made-n china, gen. Non offence.

     2. spre andrei,
      Dacă vine virusul si la noi o să fie autoritățile pregătite ca de atâtea ori până în dinți.
      de nu l-ar fura cumva și pe ăsta… sorry

  2. spre Eva,
   Formularea in termeni medicali a modului de transmitere aerian este că se fac aerosoli care se usucă si pot călatori mult

   ”Infecțiile respiratorii mai pot fi transmise prin aerosoli – particule formate prin uscarea picăturilor, care pot traversa distanțe mari pâna la următorul pacient. Această formă de transmitere la distanță nu a fost demonstrată în cazul SARS-CoV-2.”

   Dar dacă stau aproape, oamenii bolnavi pot transmite aerian pentru distanta scurta si in timp scurt:

   ”În cazul SARS-CoV-2, transmiterea este preponderent pe cale aeriană. Pacienții pot infecta alte persoane prin picături de lichid eliminate prin tuse, strănut, vorbit, care intră în contact apoi cu mâinile, ochii, mucoasa orală sau nazală.”

   Mersi de întrebarea despre YY , o să-i spun, că o ajută susținerea noastră.

  3. Cred ca nu exista nici o sansa sa se frineze/opreasca pandemia. Scapa cine poate. Singurul lucru pozitiv e ca, se pare, ca copiii nu se imbolnavesc. Noi astia, batrinii, ne-am mincat malaiu.
   Pe aici pe unde ma aflu atmosfera imi aminteste de ce vedeam in filme la declansarea razboiului. Toata lumea petrece de parca ar fi ultima zi de viata.

 1. Multam, Anduyy! Am mai citit intre timp cate ceva.
  Ma gandeam ca cel mai complicat e cu
  Copiii, ei merg cu transport in comun, metrourile sunt doldora de corporatisti care calatoresc mult cu serviciul..tot copiii duc telefoanele una doua la ureche..in fine.
  Ma bucur sa aud ca YY e bine!

  1. pai in Italia unele orașe deja au început sa aplice aceleași măsuri : stai in casa, școli închise, trenuri si zboruri anulate.
   Austria a suspendat toate trenurile spre Italia.

   1. În zona unde locuiesc eu, în Austria de nord, nu e nici o panică. Măsuri s-au luat în Tirol, aflat în sudul țării, zonă tampon cu Italia, deocamdată, din ce am citit și văzut la televizor. Panică nu există în populație. Abia ce s-a transversat gripa sezonieră, persoanele vurnelabile fiind vaccinate din toamnă.

     1. Am văzut în seara asta la tv și magazine din Romania lăsate cu rafturile goale, nu doar în București.

 2. -bade, auzît-ai că vine coronavirusu’? frică țî-i?
  – n-am frică! am o țuică…
  – ș-apăi țuica omoară virusu’?
  – de virus, nu știu…da’ frica așe o stîrpeșteee…
  în altă ordine de idei, șăfu’, mă bucur că familia extinsă ți-e bine, ceea ce vă doresc tutulor;
  despre scenarii apocaliptice, sicritsărvisuri șî teorii ale conspirației…mai vedem ce filme o scoate holiudu’ peste fo triijdiani, cî doar nu-i cretețî așa diștepțî pi scenariștii lor…
  în ce mă privește, am auzit, copil fiind o strigătură care exprimă chintesența filosofiei românului:
  “de-oi muri, sî-ni porțî cașiula
  de-oi trăi”…mai vezi tu
  pentru cei ai casei, știți că socru-meu și-a încheiat socotelile cu pămîntul; tatăl lui în schimb, e bine merci la cei 95 (cred că mai mult pentru că se zice că nu l-au declarat în anul în care s-a născut ci mai tîrziu…cînd au avut și oamenii ăia vreme…) de ani ai lui; cum soacră-mea a venit să locuiască la noi, el a rămas singur, într-o încăpere anexă a casei, că n-a vrut să stea cu copiii; zice “în bordei m-am născut, în bordei vreau să mor”…
  duminică, după slujba de pomenire, surprind discuția următoare între moșneag și nevastă-mea;
  – tataie, mai fă și matale curat în camera asta…
  – da’ și, nu-i curat? și-mi trebui?
  – păi dacă mori, or veni niște oameni să te spele, să te îmbrace…pînă ajung eu de la Iași…și găsesc mizeria asta?
  – ei, lasî că m-am gîndit sî chem o fimeii sî grijascî (să dea cu var)…
  – păi cînd?
  – aaaa, mai pi la varî, p’in agust…
  savuros!!!

  10
  1. spre costicămusulmanu
   holiudu a făcut deja niște filme din astea.
   eu am văzut deja cred vreo 2
   si niste cărți am citit.
   Tare moșucu vostru!

  2. Să vă trăiască moșu’!
   Cînd a zis că vrea să cheme o femeie, m-am gîndit la altceva, nu la văruit smile
   Am cunoscut un moș rămas văduv la vreo 80 de ani care umbla disperat să… se însoare smile
   Curta toate văduvele din sat, și trecea peste dealuri pe jos colindînd prin satele vecine să o convingă pe careva.
   Fiică-sa:
   – Tătucă, ce însurătoare îți mai trebuie la anii dumitale ? Ne faci de minune în sat…
   – Ce, mie îmi trebuie nevastă, n-oi fi vrînd să te … pe tine !
   laugh

  1. Oamenii o iau razna mai repede decat orice virus! Am fost sa iau un lapte, o banana, o paine si nu am gasit NIMIC, rafturi goale, parcarea plina la ora 20.30, ma uitam si ma minunam cum carau ai mei
   Puteam sa iau rosii, ciuperci, compot dar am plecat naibii sa nu se ia boala cumparatuluicubaxul si la mine.
   Nu vreau sa ma gandesc cum s- ar comporta oamenii intr- o situatie cu adevarat grava. Canibali, nu alta

    1. Rafturile erau giake, erau cozi lungi la 5 case de marcat , cei de la coada aveau carucioarele pline cu bax- uri de lapte, apa, pasta tomate ( da!!), faina, conserve, etcd

 3. citat din M Dinescu de azi din Catavencii:

  „Se știe că persoanele antipatice care vor să trăiască mai mult decît altele mor ca proastele și ca proștii în timpul vieții ronțăind boabe uscate, fugind de ele însele prin parcuri, chinuind-ul pe “fratele porc” cum frumos îi zic organismului vechii călugări, încît nu-i de mirare că ăl de-a inventat jogging-ul a murit din pricina joggingului dupa ce i-a explodat inima.”

  https://www.catavencii.ro/editorial/coronavirusul-pseudonimul-penibil-al-ciumei/

 4. Tocmai ce am fost la coagor. Gen, tara arde si baba se piaptana.  Coafezele erau intr- o efervescenta de telefoane cu dna x care lucreaza la depozit de medicamente, cu dna z care face rost de masline si halva, si tot asa. Isi faceau stocuri pt coronavirus si pt post. Lol atmosfera ca la  Bursa de la Londra. Se striga printre foehn- uri: vreau si io inca 2 Tamiflu pt clienta aia a mea , si vit c si 2 antibiotice pt vecina.. Gizaas!

  Sper sa moara virusul mai repede sa se calmeze cetateanul ca nu- i a buna! Panica cetateanului e mai rea ca toate

   1. Ma gandeam ca pana infloreste virusul pe la noi, oboseste cetateanul imbuibat sa se mai spele pe maini.si tot atunci vor fi papat proviziile. La fix va fi smile

  1. @josephine: să mă iertațî, coniță ba io aș zîci sî nu moarî virusu’ ci sî vinî în RO, sî-l punî neamțu’ (nu țîganu’, ălălaltu’, mutu’) prim ministru pen’că fațî di limbricii cari ne-o condus pîn’ acuma (exceptînd cele aproape treișpe luni) ar fi un salt calitativ notabil…
   plus cî faci lumea sî sî niști…deocamdatî doar pentru potol da’ mai știi?

 5. La noi la Mures nu e panica..inca.
  Eu tocmai ce m-am intors din concediu de boala, evident m-au intrebat toti daca am luat virusul vietii blum
  Mergem inainte! Avem masti, dezinfectante si combustibil nuclear de pruna!

 6. Si totusi putem vorbi si de un pic de noroc, corona cade in perioada postului, oricum in aceasta perioada nu se prea maninca.

 7. trailer tractat cu TIR ul

  „vopsit gri ca sa aiba aspect metallic. Apoi mi-am facut in curte o bara de gimnastica mai intai de 1 metru inaltime si apoi, cu ajutorul lui taica-meu una de 2 metri inaltime. Problema la aceste bare de gimnastica era ancorarea lor eficienta, ca altfel puteai sa-ti rupi picioarele daca se rupa in timpul unui exercitiu.Nu mai spun ca faceam campionate de gimnastica la mine in curte, practic devenisem imparatul strazii, pentru ca toti voaiu sa se joace la cele doua bare de gimanstica ale mele. Cea mica o foloseam pentru antrenamente la sarit cu prajina, sau se jucau fratii nostri mai mici cat timp noi eram ocupati sa facem morisca si echerul la bara mare.”

  1. Eu nu-mi doresc croaziere, exclus. Mi-a fost de ajuns o cursă cu vaporul, Galați-Brăila, când aveam 10 ani, apoi mi-a pus capac o plimbare cu barca cu vâsle, pe un lac, pe lângă Constanța, pe la vreo 22. Să nu văd apa de jur împrejur! Asta ar fi chiar înafara ultimelor dorințe. De pe mal n-am nici o problemă.

 8. Alo, planeta Pământ are probleme, da! Dintotdeauna le-a avut. Și dinozaurii au avut un Dino virus, chiar și maimuțele, într-un anumit stadiu de evoluție fiind, s-au contaminat cu un maimuțo-virus mutant, care le-a transformat în oameni, însă nu pe toate, doar pe cele care au acceptat să se dea jos din copac, să se îmbrace și să plece la școală. rofl Hai cu postarea nouă! rofl

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *