Război și pace ori Crimă și pedeapsă la un loc

*** Război și pedeapsa ***
Săptămânile astea din urma ( doua-trei sa zicem), toți colegii mei au fost răciți pe rând, dar eu nu. Mai întâi englezul care tusea ca un măgar in călduri, apoi filipinezul care strănuta ca o musca beata, si apoi afganul care are ochii roșii de zici ca s-a mascat in cireșul in care s-au ascuns elefanți, si ceilalți indienii, fetele filipeneze,cu toții au trecut prin războiul ăsta al omului răcit. Si făceam glume cu ei, ca na, acum e timpul sa răcești, in timpul iernii când afara sunt 25 de grade ziua ( noaptea 19) si veneau la birou cu ochii plânși si nasul rosu de mai mare dragul sa faci o mistocareala amicala.
Eh, acum na, s-a răzbunat soarta si mi-a dat si mie o răceală zdravăna, asa de pedeapsa. Am halit la aspirine efervescente de m-am acidificat ca reactorul de la Penicilina SA si am inhalat inhalații cu mușețel si zatar pana am început sa vad sirene pe malul marii ca marinarii lui Ulise. YY mai îmi da si ea leacuri de ale ei chinezești si a vrut sa-mi pună ventuze, ca la ei e un leac perpetuu încă.
E rândul meu sa fiu cu ochii umezi si nasul inundat de fluvii interne, capul are dimensiunea unui televizor cu plasma si gândurile sunt într-o vibrație tremurătoare si incerta, si la fel ca pisica lui Schrodinger, nu știi ce gând e mai activ pana nu deschizi de tot cutia Pandorei din creierul fleoscait. Am început sa fac tot felul de năstrușnicii ( ca sa nu le zic năzbâtii) din cauza mișcărilor ușor imprecise. Am vărsat niște bere pe gresia din living, ducând sticlele goale la cos cu fundul in sus, dahh, si când m-am întors am alunecat pe ea. Apoi am luat o o amenda pentru parcare de 75 de AED pt ca am confundat 12 AM cu 12 PM si eu eram bun bazat ca am plătit, dar nu, nu era plătită pana la 12 ziua următoare ci doar pana la 12 noaptea, m-am uitat pe sms din nou a doua zi cu chitanța amenzii in mana si am văzut unde am greșit. Amenda se dă cu un scanner cu laser, si-ți pune o chitanța mica sub ștergătorul de parbriz ca aia de la casa de supermarket. Parcarea se plătește cu telefonul, ca sa luam cel mai ușor mod de plata, iar amenda se achita online fără probleme. Si aici am scris numărul cardului de trei ori pana am trecut proba cu succes, bine ca nu avea si testul ala sa vadă dacă sunt un om nu o mașină, ca nu cred ca treceam.
Si cea mai tare faza, aseară pe la oara 11 jumate noaptea m-am sculat si m-am îmbrăcat în liniște sa plec la munca, ca eu credeam ca am văzut la ceasul cu cadran rotund ora 6 fără 5 minute. YY zice sa-mi iau învoire 1-2 zile ca cine știe ce pocinoage mai comit . Pai are dreptate, nu?
Voi cum faceți când aveți capul cât casa de la răceală?

21 de gânduri despre „Război și pace ori Crimă și pedeapsă la un loc

 1. Aa ma treci si pe mine pe lista ta! Dupa ce am avut doua zile musafiri, am fost la teatru, ne- am plimbat prin oras sa admiram mingiile lui Firea, ne- a izbit si pe mine si pe eldevina, azi dimuneata pe la 9, o raceala nasoala: ploua din nas, ustura gatul..capul banitza, nici urma de simtul gustului sau al.mirosului. tristetzea e mare: cum sa fim noi musafiri care papa tot si veselesc atmosfera?!

  1. musafir sau gazdă, cu așa o răceală s-a dus pe apa sâmbetei toată aroma mâncărurilor noastre ce le are tot omul pe masă, ce păcat sorry
   eu măcar acum sunt spre final , mai am cam 25% dash

  2. Ha, ha,ha, anul ăsta rămâneți gazde, n-o să mai fiți musafiri, hihihi! Apucați-vă de făcut sarmale, bre, și puneți vinul la fiert, că acuși-acuși vine Moșul! Crăciun fericit!

   1. pai la cat sunt de raciti nu le mai arde nici de musafiri, si cum sa faci sarmale daca stranuti intr-una no
    Vin fiert da, asta e cheia si sarmale poate vine mama sau soacra…

   1. sărumâna sărumâna moșule pardon vezi dacă am fost cuminți am primit cadouri hazoase de-a dreptul smile

    Mos Crăciun si Albă ca zăpada, haaa haa

     1. eu sunt spre final deja , știi cum se zice :Răceala te tine 7 zile fără medicamente și o săptămână cu medicamente, eu sunt în a 5-a zi, He he laugh

  1. Va foarte multumim! Pe cand eldeina junior abia incepuse a umbla biped, era mare iubitor al acestui cantec. Dimineata, pranz zi seara, cantam acest cantec dupa ce elefantii ce se keganau ajungeau la un nr prea mare sa mai poata continua.
   Sanatate si vin fiert din belsug, va dorim tuturor.

   1. spre Eva jjosepina
    mie sa-mi spui clar de la ce numar de elefanti se rupea la voi, ca la mine cu fie-mea nu se rupea niciodata. Faca si ea ca in Operatiunea Monstrul, deschidea ochii pe la al 500-lea elefant si zicea: hai , de ce te -ai oprit?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.