190.000 de ani

*** Archeopterixozsaur ***

S-a calculat, destul de greu și cu multe aproximații, că pe planetă au trăit în ultimii 190,000 de ani între 107 și 117 miliarde de oameni.
Oare câți din miliardele astea au fost fericiți complet pe totalul vieții lor? Cred că nici unul, nici chiar odrasle de regi și împărați. Cu toții au avut în mod sigur de tras supărări și neliniști care le-au făcut viața amară. Și oricum cei mai vechi de dinainte de 10000 de ani erau mai mult niște neamuri de-ale dinozaurilor zburători cu care se băteau pentru mâncare si adăposturi, așa că nu prea erau cu fericirea în traistă așa că în balanța măsurătorilor au un coeficient de reducere a importanței.
Dar oricum, nu toți au avut parte de aceeași cantitate de suferință. Să zicem că cei mai mulți au avut 50% din viața lor o viață bună și 50% supărări și suferințe. Extremele, adică cei profund nefericiți si chinuiți dimpreună cu cei mereu fericiți, se topesc în media asta de 50-50, așa că putem spune, fără a greși prea mult, că Planeta asta văzută din spațiul cosmic de niște extratereștri, e o planetă care nu emite semnalul fericirii. Si dacă ei ar fi niște turiști spațiali nici nu ar avea de ce să vină să ne viziteze nici dacă ar găsi cazare la ofertă.
Voi ce ziceți, ar veni extratereștrii sau nu?

22 de gânduri despre „190.000 de ani

 1. Dincolo de gluma, cred ca ar fi misto ca fericirea sa se propage cosmic, sa nu mai tina de niste resorturi intime si sa se duca, ca si asa tine prea putin. Iar extraterestrii cred ca au tot fost pe la noi si vor mai veni, ei oricum sunt la un alt nivel,  si-au construit demult autostrazi galactice, dar stii cum e, se mai strica si la ei gps-ul, mai iau un giratoriu la stanga din greseala…dar pleaca repede, nu-i de ei aicea.

  1. Dacă iau giratoriu la stânga sunt ca europenii.
   Dacă întrebi un englez ”de ce mergeți voi pe drum pe invers,” îți răspunde cu aplomb ” ba voi mergeți invers”

 2. …plus ca ei cauta niste planete cu perspective, noi mai avem niste milioane de ani si ne ducem, ce viitor ar avea ei aici…

  1. O ardem noi cu flaubert si plesu ( am citit poezioara din ultimul numar) da simion o arde practic, pa limba omului si eu nu mai am putere si mai stiu si altii ca mine..iar altora li se pare ca daca au o diploma cumparata si un post obtinut direct sau indirect prin coruptie sunt elite..iar altii pur si simplu se uita la tv/netflix sau mai stiu eu ce …
   Nici nu mai stiu incotro sa ma uit dupa un licar de speranta, imi dau seama ca doar ne anesteziem intre noi prin aceste interactiuni online..

 3. de pe febe:
  – de ce te-ai îmbrăcat în costumul de scafandru, te duci la mare?
  – nooo, trebuie să-i dau o pastilă pisicii

  1. Eu lu blondovanu meu nici macar asa!
   Fereaaca sfantu sa fie nevoie, nici cand era pui nu puteam!
   E Rahan curat, are un cvartal intreg de supravegheat , e cel mai ocupat motan din lume, cel mai jegos si cel mai frumos!

 4. Brrr, cică e frig rău în casa poporului, îi trage frigu la gioale pe șparlamentari și pe haita de 3 ori mai mare care sug de la ei. Sunt acolo niste încrengături de funcționari lipitori de te ia cu frig.

 5. Cleptoparazitism ii zice…am vazut io dimineata la stiri!
  Doar ca era la ursi care mancau din hrana vanata de lupi, in parcul Yellowstone…acuma daca admitem ca boborul e lupii..
  Eva o fi bine??
  Oare de cand nu mai baleiaza pe taste prin zona q?
  Vinovata vinovata, da noi te iubim, sa stii!
  Ma duc sa sterg motanul pe laboante, ca covorul o sa il spal io mai tarziu..

  1. aaa, o combinație de cuvinte, cleptoparazitismul ăsta. Da cred că e foarte potrivit.
   Eva a scris de crăciun parcă.
   Hai mai zi ceva Eva Joseppina
   La mulți ani !!

 6. A si inca ceva domnu andu mai lasa-ne cu astrofizica ca ne doare capu destul si de la fizica asta pamanteasca si nu ne trbui ameteli mai mari decat avem deja hai mersi

  1. Păi taman că în articolul de față chiar despre fizica asta pământească este vorba: cătă suferință au produs năvălirile popoarelor migratoare în Europa, și a europenilor în lume, de ex în Americi, Africa, Asia etc.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *