Nevastă made in China

Nevastă ”Made in China”

 

Nevastă-mea se uită în secunda  2 pe etichetele produselor de cumpărat să vadă unde sînt făcute, si nesurpriză, cam 80-90% sînt făcute in China, indiferent de brandul sub care defilează. Se uită pentru că vrea să ducă si ea acasă, la neamuri, ceva din UE, ea fiind chinezoaică, dar nu e usor cu marfa europeană pe scări.

Am cunoscut-o acum 8 ani în Abu Dhabi, unde aveam un contract cu o firmă franceză care  vindea know- how oil&gas. Ea lucra la Consulatul Chinei, înregistra hîrtii la biroul de vize, eu avînd nevoie la un moment dat să fac o tură cu jobul la o firmă parteneră din Shaghai. A doua oară ne-am văzut la o florărie din down town Abu Dhabi si am mers la un suc, si din vorbă în vorbă am aflat că tocmai ce divorțase, și eu la fel, si am zis că hai să ne mai vedem undeva cîndva. Și ne-am mai văzut- văzut -văzut cîteva luni pînă s-a făcut vară și se apropia ziua mea la jumătatea lui iunie, și-i zic hai să facem o petrecere de ziua mea sîmbăta viitoare. Ea nu a înțeles prea bine care e treba cu ziua și mă întreabă de unde știu eu data ei de naștere, iar eu zic nu ziua ta ci ziua mea. Am scos pasaportul si i-am arătat data de nastere. Ea a stat puțin si a scos si ea pasaportul : aveam amandoi aceeasi zi de nastere, si lună. Nu si an J.

Peste doi ani ne-am căsătorit la Ambasada României in UAE. Dosarul pentru căsătorie a fost un tur de forță pentru mine ca român. Spun asta pentru că un coleg neamț a făcut același lucru si i-a luat o zi si trei hârtii, iar mie 6 luni si vreo trei kg de hartii. Eu nu credeam în zodii, dar după ce am cunoscut-o pe Yang Yang am început să cred un pic. De la numele ei am adăugat la ”andu” grupa ”YY”, pentru că am văzut mai mulți de andu.

-//-

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *